Pàgines

diumenge, 17 de març de 2019

Últim mes de classe.


Ja hem entrat a l'últim mes de classe. En l'ambient es perceben que les vacances d'estiu s'apropen: comença a fer més calor, els alumnes estan més neguitosos i les jornades escolars ja no són tan intenses acadèmicament parlant. És més, preparen la graduació dels alumnes de l'equivalent a P5!
Ja hem acabat d'arreglar el pati de l'escola. Hem netejat el terra de plàstics i de tot tipus de deixalles, hem arrencat males herbes, podat plantes, hem arrenglerat pedres... Per això, ara a les tardes, tenim dues ocupacions noves.
D'una banda, estem netejant, arreglant, sargint i llençant (si cal) les joguines de les classes de parvulari, que consisteixen bàsicament en peces de Lego i uns quants peluixos. 

De l'altra, dues tardes per setmana, anem a un orfenat del barri. El porten la congregació de les germanes Franciscanes del Sagrat Cor. Hi viuen nenes i noies d'entre 10 i 21 anys. Durant el dia, van a l'escola (pública) i a la tarda fan vida a la casa. L'edifici és de dues plantes amb un pati amb un porxo, on es desenvolupa la vida quan hi anem.

La nostra tasca es basa en ajudar en la neteja de l'espai, fer la bugada o escombrar el pati, i estar amb les nenes. Tenen molta curiositat per saber com és el nostre país, les nostres cases i les nostres famílies. També, les ajudem a fer els deures, sobretot els de castellà a les més grans, però les més jovenetes ja han après a preguntar i respondre ¿Cómo te llamas?, ¿Dónde vives? i  ¿Cuántos años tienes?

De retruc, elles ens ajuden a ampliar el nostre vocabulari en visaya i a millorar-ne la pronúncia. A més a més, juguem a jocs tradicionals filipins, expliquem històries i fem braçalets de fil.

L'estona allà passa molt ràpid. Encara no hi hem anat massa dies, però de moment sentim que, més que deixar-hi resultats a través de feines fetes, fem una tasca d'acompanyament, que a nosaltres ens serveix per aprofundir en la cultura i en els valors filipins des de la perspectiva d'un orfenat.

I acabem amb una foto del nostre carrer i del nostre barri, a Cebú. Ja estem a les darreries del nostre viatge, En unes setmanes ja us ho podrem explicar personalment, Fins aviat !
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada