Pàgines

divendres, 9 de novembre de 2018

9 novembre - Un salt en el mapa !

Fem un gran salt al mapa per traslladar-nos, en aquesta entrada, de Filipines a Grècia, per presentar-vos una altra "solidària": l'Aroa Sancho. Professora d'anglès de l'Escola Pia de Sarrià que com a Núria i la Laura, han fet el pas.
L'Aroa va fer seva la crida que l'Escola Pia va fer per anar a col·laborar als camps de refugiats de Grècia, i tot just fa 4 dies que hi ha arribat.

Us situem. Ara fa tres anys l'Equip de Govern de l'Escola Pia de Catalunya (EPC) va enviar una circular a tots els col·laboradors de les institucions escolàpies a Catalunya, preguntant si ja ho teníem tot a punt per acollir els refugiats/des que l'estat espanyol es va comprometre a rebre com a resultat dels acords signats amb la Unió Europea.
La trista icona dels camps de refugiats

Però, ai las! malgrat tenir tot llest, no arribaven. Vam participar en fòrums sobre migració, manifestacions, xerrades. Volíem acollir.
Però vist l'immobilisme de l'Estat,  ens vàrem aplicar allò de... si Mahoma no va a la muntanya....
Així va ser com es va decidir enviar a un membre de l'Equip de Govern de l'EPC als camps de refugiats: la Sara Camps. Allí vàrem establir contactes i acords amb l'associació Open Cultural Center (OCC), per tal que professors/es de l'Escola Pia poguessin fer estades de diversos mesos, col·laborant amb ells en les escoles i centres infantils que l'OCC té als camps de refugiats, concretament a Polycastro
I dit i fet. La Sara va tornar a Barcelona un mes després i vàrem fer la crida.
Ara és l'Aroa Sancho que ha donat el pas, i es troba al camp de refugiats de Nea Kavala, prop de Polykastro, Grècia, començant a treballar com a educadora amb nens i nenes provinents de regions arrasades pels conflictes armats.
Camp de refugiats de Nea Kavala, a Polycastro, Grècia

De moment només us la presentem. Mica a mica anirem afegint informacions que l'Aroa. Li hem de donar temps per situar-se. 
Però una primera frase que ens ha enviat per Whatsapp, ja ens ajuda a situar-nos: 


"Necessiten ajuda. 

Espero aconseguir que els seus dies 
passin més ràpid i siguin una mica més divertits"

L'aroa és la segona de la fila de darrere, començant per l'esquerra


Aroa, molta sort, i gràcies per la teva solidaritat !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada