Pàgines

dimarts, 18 de setembre de 2018

18 setembre - Comença un nou camí


La Núria Martínez i la Laura Rodrigo, dissabte 15 de setembre van emprendre el vol cap a Filipines, per col·laborar com a mestres i educadores amb l'Escola Pia d'aquell país.
Tot va començar quan, fa un any, gairebé de casualitat, un escolapi es va assabentar a través d'un familiar de la Núria, que estava buscant alguna entitat amb la que poder fer un voluntariat de llarga durada en algun país de parla anglesa. L'escolapi, que havia escoltat una petició de col·laboració de les Filipines,  va fer-li la proposta: anar a l'altre racó de món, per col·laborar amb les entitats escolàpies d'aquell país.
La Núria, que ja fa temps que col·labora amb l'Escola Pia de Catalunya a Sabadell, especialment amb l'Esplai Can Colapi, va entomar la proposta.
Parlant amb la contrapart asiàtica, va sortir la possibilitat de que en comptes d'una hi anessin dos. I es va fer la crida als coordinadors de pastoral de l'Escola Pia de Catalunya. I el mateix dia vàrem rebre la resposta. Una ex-alumna dels escolapis de Sarrià, col·laboradora dels gups Mou-te com a voluntària, volia fer quelcom semblant. De seguida ens vam posar en contacte i, com la Núria, va fer el pas.
A partir d'aquí: reunions, preparatius... i per fi comiats de la família i dels amics i amigues.

Comiat amb els familiars, a l'aeroport de Barcelona

El viatge va ser més llarg del previst. Un tifó castigava Filipines el dia que havien d'arribar, fet que les va retenir gairebé un dia a Pequín. Però a la fi han arribat a Manila, i d'allí, unes hores després a Kiblawan, una ciutat de 50 mil habitants, a Davao, al Sud del país.
I quan escrivim aquestes línies, tot just hi porten 24 hores, però ja sabem de les seves primeres sorpreses: ja els esperaven els nens i les nenes, ja se sabien els seus noms, ja els van rebre amb el somriure acollidor dels filipins.
Laura i Núria, que tingueu bona estada, Ompliu la motxilla de vivències, que ens faran tant de bé quan torneu i ens les compartiu. Quedem a l'espera de notícies i fotografies de la vostra experiència,
Bona estada !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada