Pàgines

dilluns, 8 d’octubre de 2018

8 d'octubre - Festa dels mestres

La nostra escola de Kiblawan

La Laura i la Núria
El dia 4 i 5 d'octubre vam celebrar el dia dels mestres i les mestres. A Filipines cada any dediquen un parell de dies a agrair la feina que fan els docents a les escoles. 

El dia 4 els alumnes ens van dedicar algunes pregàries (aquí la religió forma part del seu dia a dia) i ens van regalar flors, escrits i petits detalls per donar-nos les gràcies. Va ser un matí molt bonic! 

El dia 5 el vam passar a l'escola de primària "Elementary Central School of Kiblawan" juntament amb
Agraïment de l'Ajuntament
els nostres companys/es i tots els altres mestres i professors/es de la zona. El Departament d'Educació i l'Ajuntament s'apropen als docents per encoratjar-los a seguir amb la seva feina i a reconèixer el seu valor. Aquí l'educació és un privilegi i n'estan molt agraïts, per aquest motiu el reconeixement és imprescindible. 


No és que facin castells... És un joc: premi a qui
arriba primer a dalt del pal, que està ple de greix!
Durant la festa vam ballar, jugar, parlar i menjar i la calor no va impedir passar-nos-ho bé! A Filipines la dansa i el menjar són protagonistes a totes les festes. 

Deixant en rere la festa dels mestres, el dissabte dia 6 vam celebrar la festa solidària de l'escola. Durant la festa, tots els diners que es recullen s'envien al Senegal, a les "Escoles Pies" del país. 

Compartint el dinar

Va ser una festa fantàstica, vam poder compartir moments de joc, de parlar i de fer esport amb els nostres alumnes. A la nit vam ballar danses típiques Filipines juntament amb altres professores i també amb els nens i nenes de Molopolo i Bagumbayan (amb els que passem els dissabtes al matí fent tot tipus d'activitats lúdiques). 
Els autèntics protagonistes de tot plegat

Ja veieu que no estem mai aturades, sempre tenim coses a fer i aquest inici de l'aventura ha sigut una autèntica passada!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada